brobygning

På Vejle Tekniske Gymnasium har vi forskellige tilbud til eleverne i grundskolerne, der gerne vil vide mere om, hvad det vil sige at gå på et teknisk gymnasium: Brobygning til 8., 9. og 10. klasser samt kreative science camps til 9. og 10. klasser.

Der er mange veje til de unges fremtidsdrømme, og derfor satser Vejle Tekniske Gymnasium på tætte samarbejdsformer og vejledningsindsatser med grundskolerne, så vi sammen kan udvide de unges bevidsthed om de mange forskellige uddannelsesveje.


Vil du vide mere om vores tilbud?
Så kontakt rektor Jørgen Lassen på tlf. 60207502 eller jlas@sde.dk

 

Future solutions by girls

Efterspørgslen på piger både til de naturvidenskabelige uddannelser og i erhvervslivet er stor. På Vejle Tekniske Gymnasium vil vi gerne sætte fokus på, at teknologi, innovation og naturvidenskab er spændende – også for piger.

Derfor inviterer vi piger fra 9. og 10. klasse i Vejles kommunale skoler til to inspirerende dage – 24. og 25. oktober - på VTG under overskriften ”Future Solutions – by Girls”. Her får pigerne lejlighed til at udarbejde bæredygtige løsninger på nogle af de udfordringer, der er for verdens havmiljø - globalt og lokalt.

Der er mulighed for at vælge imellem 3 spor: Bioteknologiske løsninger i fremtiden, digitale designløsninger i fremtiden og bæredygtighed på catwalken. Vi har plads til max 25 piger på hvert af de tre hold. 
Læs mere om campen her. 

Hvor: 
Vejle Tekniske Gymnasium 
Jernbanegade 28, Vejle. 

Hvornår: 
24.-25. Oktober 

Tilmelding: 
Via din skole til eg@sde.dk senest d. 30/9. 

Science Camps

Et begrænset antal 9. og 10. Klasses elever kan igen i år få mulighed for at komme ind i varmen på Vejle Tekniske Gymnasium den 28. – 30. november kl. 8.30 - 15.00.  Her er der kreative camps med udgangspunkt i teknologi og produktudvikling eller bioteknologi, der har fokus på genetik og DNA.

Mange mennesker er overvældede over teknologiens mange muligheder. På Vejle Tekniske Gymnasium arbejder vi med at forstå og forme teknologien og samspillet mellem behov og teknologiske løsninger. Cyklerne er populære i de danske byer, og infrastrukturen skal derfor tilpasses. På VTG kan alle lære designmetoder og spille en rolle i den nødvendige idéudvikling. På den kreative camp får man indblik i design og teknologi ved at arbejde med cykler i Vejle. Den teknologiske udvikling inden for bioteknologiens verden kommer blandt andet til udtryk i evnen til at tilpasse levende organismer til menneskelige behov gennem genteknologi. På den bioteknologiske camp arbejder man i rigtige laboratorier og får tid til at overveje etiske spørgsmål ved de teknologiske muligheder.

Muligheder:

9. og 10. Klasses elever kan vælge mellem to camps:

Hvornår:
28. – 30. November fra 8.30-15.00

Hvor:
Vejle Tekniske Gymnasium, Jernbanegade 28, Vejle

Tilmelding:
Via din skole, som tilmelder dig ved at sende en mail til studiesekretæren: shn@sde.dk
Det er først til mølle, og sidste frist for tilmelding er mandag d. 12/11.