Kreativ science camp for piger

I samarbejde med udvalgte skoler inviterede Vejle Tekniske Gymnasium i efteråret 2019 indenfor til en science camp, hvor piger fra udskolingen sammen med piger fra VTG udarbejdede bæredygtige løsninger på de udfordringer, der er for verdens havmiljø - globalt og lokalt.


Over de to dage d. 24. og 25. oktober 2019 fik pigerne prøvet kræfter med enten at arbejde med fremtidens tøj, fremtidens bioteknologiske løsninger eller design af fremtidens it-løsninger.
Pigerne kunne vælge mellem 3 forskellige spor. Hvert spor havde ca. 25 piger på holdet. 

1. Bioteknologiske løsninger i fremtiden

Pigerne kom en tur i labaratoriet. Her skulle de udføre eksperimenter, hvor bakterier skulle gensplejses med et gen, som gjorde dem fluorescerende. Herefter arbejdede pigerne videre med bud på, hvor og hvordan gensplejsning kan være med til at løse forskellige bæredygtighedsproblemstillinger, såsom udfordringerne med plastik i verdenshavene.

2. Digitale designløsninger i fremtiden

Her fik pigerne mulighed for at arbejde med og producere kampagnefilm. Der blev nørdet med forskellige teknikker, som kunne løse problemerne og samtidig sætte fokus på miljøet og udfordringerne med plastik. Pigerne arbejdede samtidig intensivt med de kreative processer og skulle bl.a. overveje og gennemtænke alt fra målgrupper, afsendere, budskab til kreative udtryksmuligheder. 

3. Bæredygtighed på catwalken 

Under temaet ’Wear your Waste’ arbejdede pigerne med forskellige bæredygtighedsprincipper, såsom re-use, re-cycle og up-cycling. Pigerne fik til opgave at skulle forene lækkert og smart tøj med bæredygtighed og miljøhensyn. De lærte om alt fra designudvikling, produktion og kreative processer, hvor deres idéer til slut blev omsat til et færdigt tekstilt produkt.

Om eftermiddagen d. 25. oktober satte pigerne punktum for to inspirerende dage med en Vi sætter præsentation, hvor forældre og skolelærer ligeledes var inviteret indenfor på VTG. Her gik pigerne catwalk med deres færdige produkter, fortalte om dagene gennem placher og præsentationer og viste deres film frem for publikum. 

Slutteligt var der oplæg fra rektor Elsebeth Gerner Nielsen fra Kolding Designskole og kunstner Benthe Norheim.