Vi rykker undervisningen fra Vejle til Malawi i 4 uger

Vi skal ud i verden og bruge teknologi til at forbedre levevilkår for andre mennesker. FN’s verdensmål er noget vi arbejder med i den daglige undervisning. Derfor vil vi også ud i verden og gøre noget helt konkret!

På studieturen for Teknologi & Design, flytter vi noget af den almindelige undervisning til Malawi i 4 uger, hvor det kombineres med et teknologiprojekt. Formålet er at bruge vores viden og evner til at skabe værdi og bedre levevilkår for mennesker, der ikke har de samme muligheder som os.

På Vejle Tekniske Gymnasium studerer vi samfundsmæssige udfordringer og problematikker, og vi giver konkrete bud på løsninger af disse. Vi dygtiggør os i at finde løsninger og skabe nye måder at gøre ting på. Vi arbejder med nutidens problemer for at skabe fremtidens samfund. 

 

Det sker på studieturen 


Hvad skal vi lave?

Vi skal ud og opleve en anderledes kultur, men samtidig have almindelig undervisning. Der vil være masser af fritid, hvor man kan udforske det lokale marked, bade i Malawisøen, læse en bog i en hængekøje eller tage på ekskursioner og safari.

Hvor skal man bo?
Vores base bliver Mayoka højskolen i Malawi. Her spiser vi 3 måltider om dagen, og der er undervisningsrum og mange andre faciliteter.

Hvad får man ud af det?
Denne studieretning giver et ekstraordinært tæt socialt fællesskab. Inden turen til Malawi, skal der arbejdes med at gøre klar til turen. Det kræver lyst og vilje til at samarbejde og være fælles om at løfte de forskellige opgaver. Når vi er afsted, rykker vi tættere sammen. Vi får venner for livet og lærer mennesker at kende, som lever et helt anderledes liv end os selv. Det rykker og danner os som mennesker, og det er lige præcis det, som gymnasiet skal.