I samarbejde med udvalgte skoler tilbyder Vejle Tekniske Gymnasium i efteråret 2019 en science camp, hvor piger fra udskolingen sammen med piger fra VTG udarbejder bæredygtige løsninger på de udfordringer, der er for verdens havmiljø - globalt og lokalt.

Over de to dage d. 24. og 25. oktober kan pigerne prøve kræfter med enten at arbejde med fremtidens tøj, fremtidens bioteknologiske løsninger eller design af fremtidens it-løsninger.

Tilmeld dig ét af tre nedenstående spor.

1. Bioteknologiske løsninger i fremtiden

Kom med i laboratoriet! Vi skal udføre eksperimenter i laboratoriet, hvor bakterier skal gensplejses med et gen, som gør dem fluorescerende. Herefter skal vi arbejde med bud på, hvor og hvordan gensplejsning kan være med til at løse forskellige bæredygtighedsproblemstillinger, såsom udfordringerne med plastic i verdenshavene.

2. Digitale designløsninger i fremtiden

Blev miljøforkæmper bag kameraet! Vi skal arbejde med at producere en kampagnefilm, som sætter fokus på miljøet og udfordringerne med plastik. Vi skal arbejde med kreative processer og undersøge målgrupper, afsender og budskab.

3. Bæredygtighed på catwalken (LUKKET FOR TILMELDING)

Under temaet ’Wear your Waste’ skal vi arbejde med forskellige bæredygtighedsprincipper, såsom re-use, re-cycle og up-cycling. Vi skal forsøge at forene lækkert og smart tøj med bæredygtighed og miljøhensyn. Du vil bl.a. lære om designudvikling og produktion og komme til at arbejde med kreative processer, hvor ens idéer skal omsættes til et færdigt tekstilt produkt.


Vi sætter punktum for de to dage med en præsentation, hvor forældre og skolelærer bydes indenfor på VTG. Her vil der være forskellige indslag, og pigerne vil vise deres projekter frem.

Hvordan tilmelder jeg mig? 

Via din skole, som tilmelder dig ved at sende en mail til: eg@sde.dk med følgende oplysninger: navn, skole og ønsket spor på campen.
Tilmelding skal ske inden d. 30/9.
Vi har plads til max. 25 piger på hvert hold, og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet.