HTX-UDDANNELSEN

Htx-uddannelsen er en 3-årig gymnasial uddannelse. Du kan få mere info om uddannelsen her. En HTX uddannelse giver adgang til over 300 videregående uddannelser Først følger du et grundforløb, som varer et tre måneder. Derefter skal du vælge en studieretning, som du følger resten af din gymnasietid. Læs mere om vores studieretninger her  

 

Grundforløbet

De første tre måneder på HTX kaldes for grundforløbet og består af obligatoriske fag som fx dansk, engelsk, matematik, samfundsfag, kommunikation og teknologi. Derudover er der et naturvidenskabeligt grundforløb samt et forløb i produktudvikling. Formålet med grundforløbet er dels at give dig nogle overordnede studiekompetencer, dels at give dig et større kendskab til HTX-uddannelsen og dens indhold.

Når du har gennemført grundforløbet, er du parat til at begynde på din valgte studieretning.

Se hele listen over obligatoriske fag i bunden af siden. 

 

Studieretningsforløb

På studieretningsforløbet, der varer 2 år og 9 måneder, fortsætter du med en række obligatoriske fag og samtidig får du 3-4 studieretningsfag. Disse fag vil sammen med en række valgfag præge hele dit studieretningsforløb, og det er her, at du har mulighed for at fordybe dig i de emner, der interesserer dig.

Læs mere her om studieretninger og valgfag på Vejle Tekniske Gymnasium.

 

Teknikfag

I 3.g skal du vælge et teknikfag. Teknikfaget er specielt for htx, og du kan vælge imellem netop byg, el, maskin, proces eller tekstil. Læs mere om teknikfag her.

 

Obligatoriske fag

 

Obligatoriske fag 1.g

Obligatoriske fag 2.g

Obligatoriske fag 3.g