Ny elev på Vejle Tekniske Gymnasium og ordblind

- Få hjælp til at blive en god og effektiv læser

 

På Vejle Tekniske Gymnasium har vi en læsevejleder og to lærere, der hjælper nye elever i gang med ordblindeprogrammerne. Vores opgave er bl.a. at sikre, at eleverne har de hjælpemidler, der er brug for, og at de er installeret korrekt på computeren.

Hvem kan få støtte:
For at få ordblinde-programmer til din computer skal du testes med ordblindetesten. Hvis du allerede er blevet testet med ordblindetesten, skal du ikke testes yderligere. 
Hvis du er blevet testet med en ældre test, vil læsevejlederen kontakte dig i løbet af maj/juni for at aftale et tidspunkt, hvor du kan få lavet en ny test. 
Du skal medbringe en underskrevet forældrebemyndigelse til testen. Den kan downloades her.

Hvis du allerede har en programpakke eller it-rygsæk: 
Hvis du har modtaget støtte igennem dine år i folkeskolen eller efterskolen, har du sikkert allerede et godt kendskab til de programmer, der kan støtte dig i læsning og skrivning. Når du starter på gymnasiet, har du mulighed for at få din bevilling fra SPS forlænget, så du har dine programmer de 3 år, du går i gymnasiet. 
Hvis du ikke bliver kontaktet af læsevejlederen, er det fordi, du automatisk har fået forlænget din bevilling på programmerne.

Hvis du ikke har programmer eller en it-rygsæk:
Hvis du eller UU-vejlederen har skrevet i din ansøgning til gymnasiet, at du er ordblind (eller formodentlig ordblind), bliver du kontaktet af læsevejlederen. I vil aftale tid til en ordblindetest.

Støtte på gymnasiet: 
Igennem dine år på Vejle Tekniske Gymnasium har du mulighed for at møde andre ordblinde i vores lektiecafé. Der kan du få gode råd til, hvordan du fx tager gode noter eller klarer engelskafleveringerne. 
Du får adgang til ordblindebiblioteket Nota, hvor du kan hente lydbøger, e-bøger, få lavet studiematerialer og eksamensmaterialer. 
Du får 20% ekstra tid til de skriftlige eksamener og 20% ekstra forberedelsestid ved mundtlige eksamener med forberedelse.

 

 

Læsevejledere

Læsevejleder Vejle

Trine Sepstrup
21800192
tsb@sde.dk

Teknisk support Vejle

Jim Frank Mikkelsen
21800192
jm@sde.dk