Teknologi, trivsel og taknemmelighed

I 25 år har flere og flere unge med flair og interesse for teknologi og naturvidenskab fået øjnene op for den gymnasiale uddannelse – og Vejle Tekniske Gymnasium har konstant været i vækst. Fra bare 17 elever og en enkelt klasse på første årgang til, at vi nu har over 300 elever og otte forskellige studieretninger. 

I løbet af de 25 år har vi kunne sætte studenterhuer med mørkeblå bånd på hovedet af i alt 1559 elever – og bl.a. opnået titlen som det gymnasium med den bedste trivsel blandt elever tre år i træk. Indrømmet: vi er lidt stolte. Men endnu mere, så er vi taknemmelige og beæret over alle dem, der har været med til at gøre Vejle Tekniske Gymnasium til et fantastisk sted at være, lære og lære fra sig.

Jubilæumsfejring med htx-twist

Selvom flere af gæsterne ved fejringen af gymnasiets 25 års jubilæum fredag havde pudset skoene og fundet jakkesættet frem, så foregik dagen på ægte htx-manér. Rettere sagt: ingen dage uden praktiske øvelser og eksperimenter. Derfor blev både gymnasiets ansatte og bestyrelse samt indbudte gæster fra Vejles uddannelsessektor, byrådet og Folketinget samt samarbejdspartnere og alle øvrige gæster inviteret til at prøve at gå på vandet … eller en flydende masse i hvert fald.

Sure tæer i majsmel-vand

Det var med let rystende ben, at direktør for gymnasiets moderorganisation Syddansk Erhvervsskolen, Lars Bregnehøj, smed skoene og smøgede bukserne op, og som den første tog turen henover en masse bestående af vand og majsmel. Og ja, han kom helskindet over det 1,5 meter lange kar – uden at synke i, vel at mærke. 

Da det efterfølgende var borgmester Arne Sigtenbjerggaard og tidligere Rektor Steen Ullum tur, sad mobiltelefonerne klistret i hånden på de mange gæster, og det vellykkede eksperiment blev foreviget.

En lørdag fyldt med leg og læring

Lørdag diskede elever og ansatte fra gymnasiet op med det helt store jubilæumsshow for alle interesserede på Rådhustorvet i Vejle, hvor børn og barnlige sjæle, lige som de høje herre dagen før, fik mulighed for at gå på ”vandet”. Arrangementet var velbesøgt, og mange nysgerrige borgere fik et indblik i, hvad et teknisk gymnasium er for en størrelse. Især de yngste fandt den eksperimenterende tilgang til naturvidenskab ganske inspirerende. ”Massen” i karret blev i hvert fald undersøgt nøje. Med arrangementet markerer vi også, at gymnasiet i sin fortsatte udvikling i endnu højere grad vil gøre sig selv relevant for Vejle By, lokalområde og erhvervsliv.

Voksen – men stadig nysgerrig og nytænkende

I løbet af de 25 år, som gymnasiet nu har på bagen, har det været udsat og udfordret for lidt af hvert. Men som Steen Ullum sagde i sin tale om fredagen, så har det første kvarte århundrede været en forunderlig og fantastisk spændende rejse – og den er heldigvis stadig kun lige begyndt. Hele vejen med det grundsyn: ”at det er nødvendigt at læse for at kunne løse”. Htx-uddannelsens DNA er nemlig, at teori først rigtig bliver noget værd, når det kan bruges i praksis.

”Med de 25 år er gymnasiet, som Vejle Amts Folkeblad skriver, nu formelt set voksen. Men aldrig færdig med at være nysgerrig og nytænkende,” fastslår Steen Ullum med et smil på læben.Vi takker for nogle begivenhedsrige dage, den store interesse og deltagelse i fejringen af Vejle Gymnasiums 25 års jubilæum ­– og selvfølgelig også tak for de mange flotte gaver og pæne ord.