Future Solutions by Girls

For første gang afholdte Vejle Tekniske Gymnasium campen; Future Solutions by Girls. Campen fandt sted i forbindelse med naturvidenskabsfestivalen i uge 39. Det overordnede emne for campen var plastik i havene.
29/10 2019 - nwa

Vejle Tekniske Gymnasium havde inviteret over 60 piger fra folkeskolen i Vejle og omegn ind til to lærerige dage på gymnasiet, med en masse teoretisk og praktisk undervisning på skoleskemaet. Valget af piger var en stratetisk satsning, for at få flere piger til at interessere sig i naturvidenskab.

Pigerne kunne over de 2 dage vælge mellem 3 forskellige spor, som var helholdsvis: bæredygtighed på catwalken, bioteknologiske løsninger i fremtiden og digitale designløsninger i fremtiden.

Under temaet ”wear your waste” skulle pigerne designe deres egne kjoler ud af plastik, som de senere også skulle vise frem på catwalken. Undervejs blev pigerne introduceret for hvilke kreative processer, der ligger bag dét, at omsætte nyskabende idéer til et tekstilt produkt.

De piger som havde valgt bioteknologiske løsninger i fremtiden, blev iført hvid kittel og kom en tur i laboratoriet, hvor de skulle udføre et gensplejsningseksperiment. Derefter skulle de arbejde videre på, hvordan denne metode kunne være med til at løse forskellige bæredygtighedsproblematikker– såsom udfordringer med plastik i verdenshavene.

Pigerne som havde valgt digitale designløsninger i fremtiden fik lov til at lave kampagnefilm, hvor fokus igen lå på bæredygtighed og miljøhensyn.

Fredag d. 25. oktober. Fik pigerne mulighed for at vise deres kreationer og viden frem til deres forældre, søskende og skolelærere. Rektor Jørgen Lassen bød velkommen til Vejle Tekniske Gymnasium. Herefter fulgte en catwalk præsentation, samt mulighed for at nærstudere pigernes projekter ved deres stande. Senere kom skolens Future Pilots, som er nuværende elever på skolen, og fortalte om deres valg af uddannelse, og hvad der gør HTX og VTG til en helt særlig uddannelse.

Aftenen blev rundet af med inspirerende oplæg fra rektor Elsebeth Gerner Nielsen fra Kolding Designskole og kunstner Benthe Norheim. Begge lagde op og appellerede til pigerne om at tro på sig selv og understregede samtidig, at der er brug for dem i fremtidens erhvervsliv. Elsebeth understregede vigtigheden af at der skal bygges bro mellem, hvad hun betegner som ’det kvindelige og det mandelige’, at verden trænger til at blive reddet - hvilket kræver både teknologi, men samtidig også omsorg for medmennesket.

Afslutningsvis fik pigerne uddelt diplomer.