Elever har indstillet to engagerede undervisere til Politikens Undervisningspris 2020

I år er to dygtige undervisere fra Vejle Tekniske Gymnasium nomineret til Politikens Undervisningspris. Det er Dorte Lind Damkjær og Puk Juul Pedersen, der begge underviser i kemi, som er blevet indstillet til prisen af gymnasiets elever.
6/4 2020 - lbk

Elever fra Vejle Tekniske Gymnasium skriver om Dorte Lind Damkjær:

”Dorte er en engageret og fantastisk lærer, som bruger utrolig meget tid og mange kræfter på sine elever. Dorte står for forskerspirer-forløbet på gymnasiet, som hun er meget engageret i.”

”Dorte viser en stor personlig interesse for sine elever, både i forhold til faglig udvikling, men også i forhold til elevernes personlige og mentale udvikling. Hun bruger gerne ekstra tid på at tage en snak med eleverne om både store og små ting,”

I indstillingen nævnes en række eksempler fra Dortes undervisning, som viser hendes nærværende og engagerede tilgang til undervisningen: 

”Alle undervisningstimer er en fryd med Dorte. Der er ikke én specifik time, der har gjort forskellen, men forskellen er hendes nærvær i alle timer og hendes engagement. Alle hendes timer er fantastiske, og man har altid lyst til at være der.”

”Udover at være rundt i klassen og have et nærvær som få andre, formår hun at gøre så meget mere, end hvad de fleste andre undervisere kan - hver dag. Alt dette formår hun desuden at gøre i høje hæle.”

Elever skriver om Puk Juul Pedersen, som også er indstillet til prisen:

”Puk er en lærer, der tager hånd om sine elever. Hun er god til faget og endnu bedre til at undervise i det. Når hun underviser, er det altid nemt at forstå. Når hun møder op til timerne, er det altid med godt humør og en kop kaffe i hånden.”

”Hun er en lærer, der ALDRIG sidder stille. Når hun underviser, går hun frem og tilbage i lokalet og står ikke akavet stille foran tavlen. Hun er god til at snakke højt og tydeligt, og hun spørger gerne os elever, om vi kender svaret.”

”Puk er en lærer, der kan formidle undervisningen, så alle kan være med, selv de svageste i klassen. Puk kan lave en sjov og på samme tid indholdsrig undervisning, så man, selv i sidste modul om fredagen, kan lære noget.”

I indstillingen nævnes en række eksempler fra Puks undervisning, som afspejler hendes energiske og sjove undervisning:

”Der var en dag, hvor vi elever var lidt sløve. Der satte hun os i gang med et “KOM SÅ 2.K!!!!”. Alle eleverne blev vågne og flækkede af grin.”

”Hendes undervisning er nem at forstå, selvom det er kemi. Vi har alle haft en “aha-oplevelse”. Hun er god til at undervise, som gør, at vi selv kan finde frem til svarene i opgaverne og derved få en “aha-oplevelse”. Hun er konstant i bevægelse og altid klar med en sjov kommentar.”

Fakta om Politikens Undervisningspris:

Hvert år sætter Politiken fokus på at hylde alle de lærere, der gør en ekstra indsats for eleverne. Der bliver i alt uddelt ni priser fordelt på de tre kategorier: grundskolen, gymnasiet og erhvervsskolerne.  I år uddeles også en ekstraordinær særpris, til en underviser, der har været særlig dygtig til virtuel hjemmeundervisning under coronahjemsendelsen. 

Prisen uddeles tirsdag d. 18 august 2020 i Politikens Hus.