Lav en luftballon og se den flyve

Forestil dig en gymnasietid, hvor du bruger en stor del af undervisningen på at arbejde med spændende og innovative idéer i samarbejde med gode venner. Sådan er det på Vejle Tekniske Gymnasium. Her omsætter du dine vildeste ideer til rigtige produkter ud fra problemstillinger, som bliver stillet af virksomheder i gymnasiets netværk – eller som du møder i hverdagen.

Den marineblå studenterhue er for dig, som er nysgerrig og har lyst til at undersøge, hvordan verden er skruet sammen. Hvad enten du skal udvikle en ny app, brygge din egen øl eller designe våddragter, kan du se frem til at blive udfordret på din viden på Vejle Tekniske Gymnasium. Her får du unikke fag og undervisning, der tager afsæt i virkeligheden.

”Det er ikke bare at regne på en luftballon. Det er også at lave luftballonen og se den flyve.” - Sisse 3. g

Eller at den ikke kan flyve, og hvorfor den så ikke kan det..” - Jakob, 3. g

Du kan arbejde inden for en række spændende studieretninger (link til siden om studieretninger), og du er selv med til at sammensætte dit forløb på skolen. Uanset hvad du vælger, er du garanteret et kreativt uddannelsesforløb, der også træner din praktiske kunnen.

Og hvem ved? - Måske kan projekterne på skolen ende til DM, ligesom det skete for bl.a. Christoffer, Hjalte og Niels Erik, som kom til DM i teknologi med deres UV-bøjle. Læs mere om deres projekt HER (link til artikel). 

 

Overvejer du også at gå på Vejle Tekniske Gymnasium?


Mød os til åbent hus:

Lørdag den 16. november 2019 kl. 10-14 

 

Der vil også være en informationsaften 

onsdag den 15. januar 2020 kl. 19.00

 

eller kontakt vores studievejledning

 

Inden du søger ind på VTG, er det en god idé at overveje følgende spørgsmål:

 • Er du interesseret i teknologisk udvikling?
 • Vil du arbejde sammen med andre i projektgrupper?
 • Vil du blive bedre til matematik, fysik og kemi?
 • Vil du lære at formulere dig, så du kan fremlægge et projektarbejde for klassen?
 • Vil du blive god til engelsk?
 • Vil du lære at forstå samfundsudviklingen med hensyn til økonomi, miljø og politik?
 • Har du interesse for it og computere?
 • Har du gå-på-mod, er du aktiv og engageret - og er du indstillet på at lave lektier og opgaver?
 • Er du kreativ, idérig og har lyst til at arbejde med design og udvikling af nye produkter?

Hvis du kan svare JA til flere af ovenstående spørgsmål, så er htx helt sikkert lige noget for dig!

Optagelse

For at søge om optagelse på htx på Vejle Tekniske Gymnasium skal du udfylde et optagelsesskema på optagelse.dk senest 1. marts 2020. Du får svar på, om du er optaget senest d. 1. juni 2020.

Adgangskrav

Folkeskolens afgangsprøve eller 10. klasseprøver i matematik, fysik-kemi, biologi, geografi, dansk, engelsk og tysk eller fransk. Derudover skal du også have en uddannelsesplan, som erklærer dig uddannelsesparat.

Vejledningssamtale og optagelsesprøve

Er du ikke af din folkeskole/efterskole blevet erklæret uddannelsesparat til en gymnasial uddannelse, men alligevel ønsker at påbegynde en sådan, er proceduren følgende:

 • Skolens ledelse og studievejleder indkalder dig og dine forældre til en vejledningssamtale som forhåbentlig ender i en god løsning for dig.
 • Er beslutningen, at du ikke kan optages – men fortsat ønsker dette – indkaldes du til en optagelsesprøve i fire fag – Dansk, Engelsk, Matematik og Fysik.
 • Resultatet heraf vil så være afgørende for, om du kan optages- og det er skolen ledelse som træffer den endelige beslutning.

Er du klar til HTX? Inden du søger ind på htx-uddannelsen, er det dog vigtigt, at du gør dig klart, at det er en gymnasial uddannelse, du skal i gang med. Det er derfor nødvendigt, at du har gode boglige/faglige evner.

Men du skal også kunne lide at arbejde praktisk med tingene. Vi har en række kreative fag på htx, f.eks. teknologi, teknikfag og design, hvor vi i perioder arbejder i værksteder og laboratorier.

Ungdomskort

Studerende, der skal begynde på en uddannelse til august, kan tidligst søge godkendelse til Ungdomskort fra medio juni, selv om uddannelsesstedet har indskrevet dem.

PC krav

Din PC må maksimalt være 2 år gammel, hvis den skal holde til 3 år på HTX.
Der anbefales en Windows PC grundet programmerne, som bruges i undervisningenda. Der er flere, som anvendes i undervisningen, der ikke er udviklet til Apple.

CPU Type I3 eller højere
Min 8 GB Ram (16GB anbefales til mediefag)
SSD Harddisk

AL ELEVPOST SENDES TIL E-BOKS
Studerende på VTG får al elevpost sendt til deres e-boks