EUX//EUX Smed Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
EUX Klejnsmed EUX Klejnsmed EUX Klejnsmed EUX Klejnsmed

EUX Smed - få flere kort på hånden

EUX Smed er et tilbud til dig, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen, så du nu kan tage en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

En uddannelse til smed giver dig rig mulighed for at kombinere stærke håndværksmæssige evner med kreative indfald, når det gælder produktudvikling. Du lærer for eksempel, hvordan tegninger kan omsættes til konkrete produkter. Som smed får du et skarpt blik for præcision og de mange muligheder med forskellige former for materialer.

Læs mere om smede-uddannelsen

Udover erhvervsuddannelsen til smed får du koblet en række gymnasiale fag på uddannelsen:

Fag på uddannelsen
På grundforløbet får du fagene matematik, dansk, engelsk, fysik og samfundsfag - alle på C-niveau.

Efterfølgende fortsætter du med disse på et højere niveau sammen med nogle valgfag, der giver dig den profil, du gerne vil have. Som EUX Smed har du f.eks. mulighed for at tage matematik på A-niveau som valgfag, hvis du ønsker at forsætte direkte på universitetet som ingeniør.

Hvornår skal jeg søge om optagelse?
Det skal du via den koordinerede tilmelding eller ved at henvende dig på Syddansk Erhvervsskole. Når du tilmelder dig, skal du skrive på ansøgningen, hvilken uddannelse du vil starte på, og at du ønsker EUX Smed.

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
EUX Smed kan du tage på tre adresser på Syddansk Erhvervsskole: Boulevarden 36, 7100 Vejle, Risingsvej 60, 5000 Odense C eller Tinghusgade 12, 7200 Grindsted (dog kun grundforløbet i Grindsted).

Overnatningsmuligheder
Har du mere end fem kvarters transport mellem din bolig og dit uddannelsessted, og vi er den nærmeste skole, som udbyder uddannelsen, har du mulighed for at bo på vores skolehjem.

Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko og arbejdstøj.

Overgangskrav - fra grundforløb til hovedforløb
Inden du starter på hovedforløbet, skal du have bestået dansk C, matematik C, engelsk C, fysik F, teknologi C og samfundsfag C, så det er en fordel, hvis du min. har en 10. klasse, inden du starter på uddannelsen. Du skal også have følgende certifikater: førstehjælp/brand, arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning og termisk skæring og brandforanstaltninger ved gnistproducerende værktøj (varmt arbejde).

EUX - med merit-muligheder
Hvis du har opnået mindst 02 i dansk, matematik, engelsk og samfundsfag (alle på C-niveau), kan du vælge at forlade gymnasiet og blive EUX'er. Tiden på gymnasiet er ikke spildt - du kan få merit for dine opnåede kompetencer. Læs mere om EUX med merit eller kontakt vejlederen og hør mere om dine muligheder. 

Hvilke muligheder giver en EUX mig?
Du får et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag, nøjagtig som hvis du havde taget den traditionelle vej. Desuden giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser som f.eks. ingeniør, maskinmester og produktionsteknolog.

Hvor kan jeg få mere at vide?
Du er velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder i Odense Karl Johan Kristensen på tlf. 2296 8350 eller kjk@sde.dk eller uddannelsesleder i Vejle Poul Holst på tlf. 2270 1314 eller php@sde.dk.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.

Redigeret af suss den 10. aug 2016
       
 
Varighed:
4 år + grundforløb
Adgangskrav til grundforløbet:
Karakteren 2 i henholdsvis dansk og matematik
Adgangskrav til hovedforløbet:
Dansk C, matematik C, engelsk C, fysik F, teknologi C, samfundsfag C, certifikater: førstehjælp/brand, arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning og termisk skæring, brandforanstaltninger
Undervisningssted:
Risingsvej 60, 5000 Odense C, Boulevarden 36, 7100 Vejle eller Tinghusgade 12, 7200 Grindsted
Kan jeg læse videre:
Ja til fx ingeniør, maskinmester og produktionsteknolog
Økonomi:
SU og lærlingløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
Odense: kjk@sde.dk Vejle: php@sde.dk
Elevadministration:
Nye hold begynder:
August og januar
 
       
klejnsmed
EUX Klejnsmed
klejnsmed
EUX Klejnsmed
     
fvu
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version