EUX//EUX Ernæringsassistent Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
EUX Ernæringsassistent EUX Ernæringsassistent EUX Ernæringsassistent EUX Ernæringsassistent

EUX Ernæringsassistent - få flere kort på hånden

EUX Ernæringsassistent er et tilbud til dig, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen, så du nu kan tage en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

Med en uddannelse som ernæringsassistent lærer du at tilberede og anrette varm og kold mad i storkøkkener - for eksempel på hospitaler, plejehjem, daginstitutioner, kostskoler og i kantiner. For ernæringsassistenten indgår ernæringsaspektet med fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold og hensyntagen til diæter, allergier og intolerancer i planlægningen.

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent

Udover erhvervsuddannelsen til ernæringsassistent får du koblet en række gymnasiale fag på uddannelsen:

Fag på grundforløb 1
På grundforløb 1 får du dansk, engelsk og samfundsfag - alle på C-niveau.

Du starter på grundforløb 1, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Fag på grundforløb 2
På grundforløb 2 får du matematik, fysik, kemi og teknologi - alle på C-niveau.

Hvis det er mere end 1 år siden, du afsluttede 9. eller 10. klasse, starter du på grundforløb 2. Det kræver dog, at du min. har haft samfundsfag, engelsk og dansk på C-niveau.

Fag på hovedforløbet
På hovedforløbet får du fagene dansk A, engelsk B, matematik B, fysik B, kemi B, fødevareteknologi B, teknikfag B samt en række valgfag.

Se figur over uddannelsens opbygning

Hvornår skal jeg søge om optagelse?
Det skal du via den koordinerende tilmelding eller ved at henvende dig på Syddansk Erhvervsskole. 

Overgangskrav - fra grundforløb til hovedforløb
Inden du starter på hovedforløbet, skal du have bestået dansk C, matematik C, engelsk C, fysik C, kemi C og samfundsfag C. Du skal også have følgende certifikater: førstehjælp/brand og almen fødevarehygiejne.

Overnatningsmuligheder
Har du mere end fem kvarters transport mellem din bolig og dit uddannelsessted, og vi er den nærmeste skole, som udbyder uddannelsen, har du mulighed for at bo på vores skolehjem.

EUX - med merit-muligheder
Hvis du har opnået mindst 02 i dansk, matematik, engelsk og samfundsfag (alle på C-niveau), kan du vælge at forlade gymnasiet og blive EUX'er. Tiden på gymnasiet er ikke spildt - du kan få merit for dine opnåede kompetencer. Læs mere om EUX med merit eller kontakt vejlederen og hør mere om dine muligheder. 

Hvilke muligheder giver en EUX mig?
Du får et uddannelsesbevis (svendebrev), som giver dig mulighed for forskellige karriereveje. Som ernæringsassistent kan du arbejde med madproduktion inden for ernæring og sundhed til raske, syge, ældre, unge eller børn, fx på sygehuse, plejecentre, kantiner og skoler. Desuden giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser som ernæringsteknolog og professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Hvor kan jeg få mere at vide?
Du er velkommen til at kontakte vejledningen i Vejle på tlf. 7642 6273 eller studieb@sde.dk eller afdelingsleder Lars Mølgaard på tlf. 7442 6260 eller lm@sde.dk.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 10. aug 2016
       
 
Varighed:
3 år og 7 måneder
Adgangskrav til grundforløbet:
Afsluttet 9. eller 10. klasse med gode karakterer i dansk, matematik, fysik og engelsk. Hvis du starter på grundforløb 2, skal du min. have haft samfundsfag, engelsk og dansk på niveau C
Adgangskrav til hovedforløbet:
Dansk C, matematik C, engelsk C, fysik C, kemi C, samfundsfag C, certifikater: førstehjælp/brand, almen fødevarehygiejne
Undervisningssted:
Boulevarden 36, Vejle
Kan jeg læse videre:
Ja til fx ernæringsteknolog eller professionsbachelor i ernæring og sundhed
Økonomi:
SU og lærlingløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
Kontakt vejledningen på tlf. 7642 6273 eller studieb@sde.dk
Elevadministration:
Nye hold begynder:
August og januar
 
       
     
fvu
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version