EUX//EUX Bager og konditor Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
EUX Bager og konditor EUX Bager og konditor EUX Bager og konditor EUX Bager og konditor

EUX Bager og konditor - få flere kort på hånden

EUX Bager og konditor er et tilbud til dig, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen, så du nu kan tage en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

Med et speciale som bager kommer du til at arbejde i et varmt og duftende miljø. Du kommer til at lave brød og kager – både de klassiske og velkendte franskbrød og rugbrød, men også nye og spændende brød og kager. Som bager skal du derfor være dygtig til det traditionelle håndværk, ligesom du skal være kreativ og nytænkende, så du kan byde kunderne på nye smagsoplevelser.

Med et speciale som konditor kommer du til at lave alt fra tørkager, flødekager, desserter, kransekager til de flotteste og fineste bryllupskager. Faget er yderst kreativt, og det kræver stor tålmodighed og fingerfærdighed at blive konditor. Du kan tage grundforløbet samt de to første hovedforløb til konditor i Vejle, men du skal til Odense eller Ringsted for at færdiggøre uddannelsen/specialet.

Læs mere om bager og konditor-uddannelsen

Udover erhvervsuddannelsen til bager og konditor får du koblet en række gymnasiale fag på uddannelsen:

Fag på grundforløb 1
På grundforløb 1 får du dansk, engelsk og samfundsfag - alle på C-niveau.

Du starter på grundforløb 1, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Fag på grundforløb 2
På grundforløb 2 får du matematik, fysik, kemi og teknologi - alle på C-niveau.

Hvis det er mere end 1 år siden, du afsluttede 9. eller 10. klasse, starter du på grundforløb 2. Det kræver dog, at du min. har haft samfundsfag, engelsk og dansk på C-niveau.

Fag på hovedforløbet
På hovedforløbet får du fagene dansk A, engelsk B, matematik B, fysik B, kemi B, fødevareteknologi B, teknikfag B samt en række valgfag.

Hvornår skal jeg søge om optagelse?
Det skal du enten via den koordinerede tilmelding på optagelse.dk eller ved at henvende dig på Syddansk Erhvervsskole. 

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
EUX Bager og konditor kan du tage på Syddansk Erhvervsskole, Boulevarden 36, 7100 Vejle.

Overnatningsmuligheder
Har du mere end fem kvarters transport mellem din bolig og dit uddannelsessted, og vi er den nærmeste skole, som udbyder uddannelsen, har du mulighed for at bo på vores skolehjem.

Deltagerbetaling
På grundforløbet skal du købe mappe, studiekort og kopier til ca. 150 kr. Du skal også anskaffe arbejdstøj og skridsikkert fodtøj. Der er også en valgfri studietur på grundforløbet. På hovedforløbet skal du købe bøger. Arbejdstøjet får du oftest stillet til rådighed af din praktikplads.

Overgangskrav - fra grundforløb til hovedforløb
Inden du starter på hovedforløbet, skal du have bestået dansk C, matematik C, engelsk C, fysik C, kemi C og samfundsfag C. Du skal også have følgende certifikater: førstehjælp og brand samt almen fødevarehygiejne.

Hvilke muligheder giver en EUX mig?
Du får et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag, nøjagtig som hvis du havde taget den traditionelle vej. Desuden giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser som fx proces- eller ernæringsteknolog samt professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Kontaktoplysninger
Du er velkommen til at kontakte vejledningen i Vejle på tlf. 7642 6273 eller studieb@sde.dk eller afdelingsleder Lars Mølgaard på tlf. 7442 6260 eller lm@sde.dk.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 10. aug 2016
       
 
Varighed:
3 år og 6 måneder + grundforløb
Adgangskrav til grundforløbet:
Afsluttet 9. eller 10. klasse med gode karakterer i dansk, matematik, fysik og engelsk. Hvis du starter på grundforløb 2, skal du min. have haft samfundsfag, engelsk og dansk på niveau C
Adgangskrav til hovedforløbet:
Dansk C, matematik C, engelsk C, fysik F, kemi C, samfundsfag C, certifikater: førstehjælp/brand, almen fødevarehygiejne
Undervisningssted:
Boulevarden 36, Vejle
Kan jeg læse videre:
Ja til fx proces- og ernæringsteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed
Økonomi:
SU og lærlingløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
Kontakt vejledningen på tlf. 7642 6273 eller studieb@sde.dk
Elevadministration:
Nye hold begynder:
August og januar
 
       
     
fvu
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version