EUX//EUX Maskinsnedker Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
EUX Maskinsnedker EUX Maskinsnedker EUX Maskinsnedker EUX Maskinsnedker

EUX Maskinsnedker - få flere kort på hånden

EUX Maskinsnedker er et tilbud til dig, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen, så du nu kan tage en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

Maskinsnedkeren er nært beslægtet med bygningssnedkeren, og lidt længere ude også med tømreren. I dag overlapper fagene ofte hinanden, og det er ikke usædvanligt at se forskellige håndværkere lave stort set det samme arbejde. Men der er alligevel nogle grundlæggende forskelle, der adskiller håndværkene, selvom de alle har træet som det vigtigste råmateriale.

Maskinsnedkeren har fået sit navn, fordi en stor del af arbejdet foregår på maskiner. Mange af maskinerne er efterhånden computerstyrede CNC-maskiner, som maskinsnedkeren måske endda selv har produceret programmerne til. Så foruden at have forstand på træ, skal maskinsnedkeren også gerne have en god portion teknisk indsigt.

Læs mere om maskinsnedker-uddannelsen

Udover erhvervsuddannelsen til maskinsnedker får du koblet en række gymnasiale fag på uddannelsen:

Fag på grundforløb 1
På grundforløb 1 får du dansk, engelsk og samfundsfag - alle på C-niveau.

Du starter på grundforløb 1, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Fag på grundforløb 2
På grundforløb 2 får du matematik, fysik og teknologi - alle på C-niveau.

Hvis det er mere end 1 år siden, du afsluttede 9. eller 10. klasse, starter du på grundforløb 2. Det kræver dog, at du min. har haft samfundsfag, engelsk og dansk på C-niveau.

Fag på hovedforløbet
På hovedforløbet får du fagene dansk A, engelsk B, matematik B, fysik B, kemi C, teknikfag byggeri og energi B, byggeteknologi B samt en række valgfag.

Hvis du ønsker at blive bygningsingeniør, skal du slutte matematikken på A-niveau. Det kan du vælge som valgfag.

Se figur over uddannelsens opbygning

Hvornår skal jeg søge om optagelse?
Det skal du enten via den koordinerede tilmelding eller ved at henvende dig på Syddansk Erhvervsskole. 

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
EUX Maskinsnedker kan du tage på Syddansk Erhvervsskole, Boulevarden 36, 7100 Vejle.

Overnatningsmuligheder
Har du mere end fem kvarters transport mellem din bolig og dit uddannelsessted, og vi er den nærmeste skole, som udbyder uddannelsen, har du mulighed for at bo på vores skolehjem.

Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko og passende arbejdstøj.

Overgangskrav - fra grundforløb til hovedforløb
Inden du starter på hovedforløbet, skal du have bestået dansk C, matematik C, engelsk C, fysik C, teknologi F og samfundsfag C. Du skal også have følgende certifikater: førstehjælp/brand, arbejde med epoxy og isocyanater, maskinkørekort til enkle og stationære maskiner.

EUX - med merit-muligheder
Hvis du har opnået mindst 02 i dansk, matematik, engelsk og samfundsfag (alle på C-niveau), kan du vælge at forlade gymnasiet og blive EUX'er. Tiden på gymnasiet er ikke spildt - du kan få merit for dine opnåede kompetencer. Læs mere om EUX med merit eller kontakt vejlederen og hør mere om dine muligheder. 

Hvilke muligheder giver en EUX mig?
Du får et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag, nøjagtig som hvis du havde taget den traditionelle vej. Desuden giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser som bygningsingeniør eller arkitekt.

Hvor kan jeg få mere at vide?
Du er velkommen til at kontakte virksomhedskonsulent Henrik Jørgensen på tlf. 2462 9843 eller hjor@sde.dk.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 10. aug 2016
       
 
Varighed:
Fra 4 år og 1 måned til 4 år og 6 måneder
Adgangskrav til grundforløbet:
Afsluttet 9. eller 10. klasse med gode karakterer i dansk, matematik, fysik, kemi og engelsk. Hvis du starter på grundforløb 2, skal du min. have C-niveau i samfundsfag, engelsk og dansk
Adgangskrav til hovedforløbet:
Dansk C, matematik C, engelsk C, fysik C, teknologi F, samfundsfag C, certifikater: førstehjælp/brand, arbejde med epoxy og isocyanater, maskinkørekort
Undervisningssted:
Boulevarden 36, 7100 Vejle
Kan jeg læse videre:
Ja til fx bygningsingeniør eller arkitekt
Økonomi:
SU og lærlingløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
hjor@sde.dk
Elevadministration:
Nye hold begynder:
August og januar
 
       
     
fvu
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version