EUX//EUX Automatiktekniker Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
EUX Automatiktekniker EUX Automatiktekniker EUX Automatiktekniker EUX Automatiktekniker

EUX Automatiktekniker - få flere kort på hånden

EUX Automatiktekniker er et tilbud til dig, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen, så du nu kan tage en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

Automatikteknikeruddannelsen giver en grundlæggende viden om automatiske systemer, der styrer og regulerer. Du lærer om teknik, elektronik og stærkstrømssystemer. Du arbejder også med systemer, der er baseret på trykluft (pneumatik) og væsketryk (hydraulik).

Automatiktekniker-uddannelsen kræver både stor interesse for teknik og elektronik. Endvidere stiller uddannelsen krav til omhyggelighed og samarbejdsevne.

Læs mere om erhvervsuddannelsen til automatiktekniker

Udover erhvervsuddannelsen til automatiktekniker får du koblet en række gymnasiale fag på uddannelsen:

Fag på uddannelsen
På grundforløbet får du fagene matematik, dansk, engelsk, fysik, samfundsfag, teknologi, samt førstehjælp og epoxy.

Efterfølgende fortsætter du med en lang række af de fag, bare på et højere niveau, sammen med nogle valgfag, der giver dig den profil, du gerne vil have.

Som EUX Automatiktekniker har du f.eks. mulighed for at tage fag på A-niveau som valgfag, hvis du ønsker at forsætte direkte på universitetet som ingeniør.

Hvornår skal jeg søge om optagelse?
Det skal du via den koordinerede tilmelding eller ved at henvende dig på Syddansk Erhvervsskole.

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
EUX Automatiktekniker kan du tage på Syddansk Erhvervsskole, Boulevarden 36, Vejle og Risingsvej 60, Odense. Dog først fra august 2017 i Odense.

Du kan desuden tage grundforløbet på Tinghusgade 12 i Grindsted.

Overnatningsmuligheder
Har du mere end fem kvarters transport mellem din bolig og dit uddannelsessted, og vi er den nærmeste skole, som udbyder uddannelsen, har du mulighed for at bo på vores skolehjem.

Overgangskrav - fra grundforløb til hovedforløb
Inden du starter på hovedforløbet, skal du have bestået dansk C, matematik C, engelsk C, fysik F, teknologi C og samfundsfag C, så det er en fordel, hvis du min. har en 10. klasse, inden du starter på uddannelsen. Du skal også have følgende certifikater: førstehjælp/brand og personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater.

Hvilke muligheder giver en EUX mig?
Du får et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag, nøjagtig som hvis du havde taget den traditionelle vej. Desuden giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser som f.eks. automationsteknolog, driftsteknolog offshore, energiteknolog, installatør, IT-teknolog eller til professionsbachelor i eksport og teknologi og ingeniør.

Hvor kan jeg få mere at vide?
Du er velkommen til at kontakte vejlederen i Vejle Leo Kim Andersen på tlf. 7642 6262 eller studieb@sde.dk.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.

Redigeret af suss den 18. nov 2016
       
 
Varighed:
4 år og 6 måneder
Adgangskrav til grundforløbet:
Karakteren 2 i henholdsvis dansk og matematik og med gode karakterer i fysik og engelsk
Adgangskrav til hovedforløbet:
Dansk C, matematik C, engelsk C, fysik F, teknologi C, samfundsfag C, certifikater: førstehjælp/brand, personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater
Undervisningssted:
Boulevarden 36, Vejle, Risingsvej 60, Odense (fra august 2017) og Tinghusgade 12, Grindsted (dog kun grundforløbet i Grindsted)
Kan jeg læse videre:
Ja til fx automationsteknolog, driftsteknolog offshore, ingeniør
Økonomi:
SU og lærlingløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
llha@sde.dk og dob@sde.dk
Elevadministration:
Nye hold begynder:
August og januar
 
       
     
fvu
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version