Odense Tekniske Gymnasium//HTX-uddannelsens opbygning Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU

HTX-uddannelsens opbygning

I menuen til højre finder du mere detaljeret information om uddannelsens opbygning

Billedoversigt-HTX_500

Det tager tre år at blive teknisk student eller HTX-student, som det også hedder.
Når du er HTX-student, har du adgang til alle videregående uddannelser. I enkelte tilfælde kan du dog blive nødt til at supplere din studentereksamen med fag på et højere niveau. Det samme gælder, hvis du tager f.eks. en almen studentereksamen.

Grundforløb, SO og studieretning
På HTX-uddannelsen følger du først et grundforløb, som varer et halvt år (NB! fra 2017 kun tre måneder). Herefter skal du vælge en studieretning, som du følger resten af din gymnasietid.
Der indgår også valgfag i HTX-uddannelsen.

I grundforløbet har du dansk, engelsk, matematik og studieområdet (SO), som indeholder fagene biologi, kommunikation/it, samfundsfag, fysik, kemi og teknologi.

Teknikfag
I 3.g skal du vælge et teknikfag. Teknikfaget er specielt for HTX, og du kan vælge imellem netop byg, el, maskin, proces eller tekstil.

Projektarbejde
Noget andet helt særligt ved HTX er, at du kommer til at arbejde meget projektorienteret og afprøve teorierne i praksis. Dvs., at du ikke bare skal læse om, hvordan ting fungerer – du kommer også til at teste det i virkeligheden.

Teknisk student - hvorfor det?
Når du vælger at blive student fra et teknisk gymnasium, er det fordi, du er vild med naturvidenskab, teknologi eller kommunikation, som er de tre hovedområder på HTX.

Redigeret af LOLK den 14. nov 2016
     
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version