Odense Tekniske Gymnasium Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU
Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium

Dimission 2017

Så varer det ikke længe, før studenterne 2017 springer ud!

Inden vi ser os om, starter eksamensperioden på OTG. Og lige pludselig er det uge 25 i juni, hvor årgangens htx- og eux-studenter vil være sprunget ud. Det markeres med gallafest for studenterne torsdag d. 22. juni og om lørdagen så med dimissionen - den højtidelige afslutning, hvor eksamensbeviserne skal deles ud.
Dette års dimission foregår
lørdag d. 24. juni 2017, kl. 10-12
Odense Congress Center
Sal Danmark
Ørbækvej 350
Odense SØ
Før selve dimissionen er der fotografering af studenterne kl. 8.00-9.45.
Til dimissionen i salen kan der deltage 4 pårørende pr. student. Efterfølgende er der reception med forfriskninger i de tilstødende lokaler for studenter, pårørende og personale, og til sidst skal der så vinkes farvel til alle studenterkøretøjerne. Hele arrangementet forventes slut ca. kl. 14.00.

Er du blevet optaget på OTG skoleåret 2017-18?

Besked til elever er afsendt

Har du søgt om optagelse på Odense Tekniske Gymnasium sommeren 2017? Hvis ja og er du blevet optaget, har du fået du besked den 7. april 2017 i din e-Boks. Hvis ikke du har e-Boks, er der i stedet blevet afsendt et almindeligt brev til dig d. 7. april.

Vælg mellem 11 spændende studieretninger

- hvis du starter på Odense Tekniske Gymnasium i 2017

Den nye gymnasiereform har gjort det lidt lettere at være ung og skulle vælge gymnasial uddannelse.
I første omgang skal du nemlig blot koncentrere dig om, hvilken gymnasieuddannelse der passer til dig og dine fremtidsdrømme - og altså ikke koncentrere dig om valg af en bestemt studieretning på nuværende tidspunkt.

Falder dit valg af gymnasieuddannelse på HTX, vil du på Odense Tekniske Gymnasium starte på et grundforløb, hvor du får mulighed for at snuse til de 11 forskellige studieretninger, vi tilbyder.
Først i slutningen af grundforløbet, som varer 3 måneder, skal du så vælge, hvilken studieretning du ønsker at fortsætte på. 

Måske ved du allerede nu, hvilken gymnasieuddannelse (og studieretning) du vil vælge. Men hvis du stadig er i tvivl - eller bare gerne vil vide mere om HTX-uddannelsen og Odense Tekniske Gymnasium - kan du med fordel bladre vores folder til kommende studerende igennem.

Vi håber, vi har lige netop dén ungdomsuddannelse og studieretning, der passer til dig.

Se vores studieretninger under menuen Studieretninger 2017/18 til venstre.

Udfordringer - Kreativitet - Sammenhold. Vi skaber fremtidens vindere!


Erhvervsfolk imponeres af 1.g'ere

04.12.16

Samtlige 1.g’ere præsenterede 1. december deres bud på, hvordan fremtidens velfærdsteknologi bør tage sig ud. To projekter fik en samlet førsteplads og stemplet som dagens mest lovende velfærdsteknologier: En mikrobølgeovn, der ved hjælp af en scanner kan vurdere, hvor lang tid maden skal opvarmes – og en app, der skal gøre det lettere at handle ind, finde tilbud og inspiration til aftensmaden. En trappestøtte til gangbesværede fik en flot 3. plads og var desuden de ældre elevers favorit.

DSC_0729

Selvom det var årets første juledag, var det ikke julepynt, der prydede den store konferencesal på Munkebjergvej torsdag den 1. december, men derimod et væld af plancher, produktprøver og prototyper, da afslutningen på den store, årlige innovationskonkurrence blandt 1.g’erne på OTG fandt sted. Gruppevis skulle eleverne give et bud på en ny velfærdsteknologi med potentiale til at kommercialiseres og blive til gavn og nytte i samfundet.

”Det er en meget bred opgave – og i starten var vi lidt frustrerede i gruppen og havde ideer i alle mulige retninger. Men da vi først fandt et konkret problemfelt, var det super spændende og løsningerne kom nærmest af sig selv”, fortæller Jens Moth Kej fra 1.A.
Sammen med sin gruppe har han udviklet en sko, som kan snøre sig selv, og den ældre derfor ikke behøver bukke sig ned for at få sine sko på.

Der var dog ikke kun Jens’ gruppe, der havde brainstormet vidt og bredt inden for feltet: velfærdsteknologi. De 63 messestande var alle levende beviser på de mange forskelligartede projekter, eleverne præsenterede for en dommerkomité bestående af to undervisere fra gymnasiet og fire eksterne samarbejdspartnere fra OTGs Advisory Board: erhvervschef ved Nyborg Kommune Babak Djarahi, CEO fra MadsCorp Mads Graves, professor ved miljømedicin på Syddansk Universitet Tina Kold Jensen og seniorkonsulent ved Teknologisk Institut Steen Harder Ulrichsen – samt alle de andre nysgerrige besøgende.

”Jeg er meget imponeret over deres ideer og den måde, de har arbejdet med projekterne på,” sagde Mads Graves, da han sammen med de øvrige dommere diskuterede, hvilken idé der skulle løbe med titlen som årets teknologiske vedfærdsprodukt. 

DSC_0787

Erhvervsliv og uddannelse mødes
En kølende pude, der skal øge søvnkvaliteten. En skridsikker badesko. En bæltebakke, til folk med stok. Støttehjul til rollatorer. En cykel hjulpet af vindenergi. En lyseslukker. En bruser med indbygget sæbedispenser. Energibarer. Ergonomiske stole. Og diverse apps. Der var så mange gode og spændende idéer, at dommerpanelet var helt overvældet.

”Det var virkelig inspirerende at se de unge menneskers gejst og gode ideer. Der var utrolig meget potentiale og mange gennemarbejdede projekter – så vi kunne sagtens have kåret mange flere vindere,” siger Mads Graves

Udslagsgivende for, at valgene faldt på de tre meget forskellige projekter var ifølge dommerpanelet, at de både var gennemtænkte, langt i udviklingsprocessen, anvendelige for et stor målgruppe og yderst brugervenlige.

DSC_0690

DSC_0653

DSC_0602
Eleverne rustes til fremtiden

Missionen med det tværfaglige velfærdsprojekt, der strækker sig over 18 uger, er at skærpe elevernes innovative og faglige kompetencer inden for det teknologiske område.

”Velfærdsprojektet skaber altid nogle spændende resultater – ikke bare produktmæssigt, men også i form af sidegevinster såsom en bredere forståelse fagområdernes sammenhæng og vigtigheden af at kunne præsentere en idé. For ét er at få en idé, men lige så vigtigt er det at kunne overbevise andre om potentialet i at realisere den,” siger Anton Vestergaard, som underviser i teknologi og kommunikation/it, der begge er fag, som har været direkte involveret i projektet.

Han understreger desuden, at 1.g-eleverne i løbet af velfærdsprojektet ikke kun udvikler og styrker deres faglige kompetencer, men også de sociale bånd i klassen. Ligesom nogle tidligt i deres uddannelsesforløb får vakt lysten til at prøve kræfter med iværksætteri.

”Det har været rigtigt spændende at arbejde med. Og endnu mere, da vi fandt ud af, at det skulle bedømmes af folk fra erhvervslivet,” mener de fire piger bag vinderapp’en.

DSC_0681Gruppen TOHIO fra 1.E fik med deres holistiske indkøbsapp en delt førsteplads ved teknologimessen.

Masser af talent og gode idéer
Dommerpanelet var generelt imponeret over elevernes kreativitet og kompetencer som iværksættere.

”2/3 af projekterne har en reel chance for at blive til virkelige produkter, hvis eleverne arbejder videre med dem,” spår Steen Harder Ulrichsen, der er erfaren bedømmer af nye ideer. Han har nemlig tidligere været dommer i den landsdækkende konkurrence for unge iværksættere: Unge Forskere, som to af vores nuværende 2.g’ere i øvrigt vandt sidste år.

Om vinderholdene eller nogle af de øvrige grupper stiller op til Unge Forskere 2017 er endnu uvist – men flere af grupperne blev da opfordret til indstille deres projekt.

”Det kunne da være super spændende at arbejde videre med det – og muligvis også deltage i andre iværksætterkonkurrencer,” siger Mikkel Kaltoft Nielsen fra 1.C, der er en af eleverne fra vinderholdet bag mikroovnscanneren og fortsætter: ”Vi havde slet ikke regnet med, at vi ville vinde. For selvom vi selvfølgelig troede på vores idé, var der virkelig mange andre gode projekter”.

Denne antagelse var dommerpanelet helt enige i og understregede også afslutningsvis, at 1.g’erne generelt havde imponeret dem med deres evne til at skabe og sælge nye, innovative produkter og idéer. Alle fortjente derfor en del af det bifald, der lød i salen, da vinderne blev kåret.

DSC_0533Gruppen M-Scan fra 1.C løb med deres scanner til microovnsmad med anden del af førstepladsen.

DSC_0642De to piger fra 1.I fik en flot 3. plads for deres funktionelle trappestøtte.

Se alle billederne fra Teknologimessen på OTG 2016 på vores Facebook-side.

Redigeret af Lars Frimann Nielsen den 18. apr 2017
       
 
Der er ingen aktuelle nyheder.
 
       

OTGMagasin #1

Læs det helt nye nyhedsmagasin af elever - for elever og undervisere på Odense Tekniske Gymnasium

OTGMagasin (forside)2

OTG på Instagram

Følg os på @Odense_Tekniske_Gymnasium

Instagram1

Nøgletal 2014/15

for HTX på Odense Tekniske Gymnasium

Tal

Karaktergennemsnit - klik på link
Fuldførelsesprocent - klik på link
Overgang til uddannelse - klik på link

     
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version